Aikuiset (22+ v)

Aikuisen ensisijainen tehtävä partiossa on mahdollistaa lasten ja nuorten toiminta.

Aikuiselle löytyy partiossa eri kokoisia hommia sen mukaan, kuinka paljon kukin haluaa antaa partiolle aikaa. Aikuisella kuuluu olla partiossa vastuiden lisäksi hauskaa ja mahdollisuus oppia, kasvaa, kokeilla ja kehittyä. Aikuinen voi olla jonkin tietyn taitoalueen taitaja ja kouluttaja, hallinnollisen tehtävän hoitaja (esimerkiksi kämppäisäntä tai rahastonhoitaja, muonituksen, kuljetuksen tai varainhankinnan vastaava), keikka-apuna kokouksissa tai retkillä.

Aikuiset voivat myös järjestää omia vaelluksia ja retkiä, mahdollisesti yhdessä vähän nuorempien vaeltajien kanssa. Esimerkiksi kevään 2019 Omanin ulkomaanprojektissa oli osallistujina myös yli 22-vuotiaita aikuisia.

Aikuisena mukaan

Aikuinen on partiossa roolimalli, peruskallio, tietopankki, järjen ääni ja ihan tavallisen, tasapainoisen ihmisen esimerkki. Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa – ja kannattaakin, sillä partio on paras harrastus ja partiojohtajana toiminen antoisinta lasten ja nuorten kasvatuksen parissa tehtävää vapaaehtoistyötä!
Aikuisille on tarjolla paljon erilaisia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan niin jutellaan lisää ja etsitään yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva tehtävä!