Lippukunta

Haagan Eräveikot

Haagan Eräveikot, lyhyemmin HEV, on Haagassa jo vuodesta 1942 toiminut partiolippukunta. Jäsenmäärämme on vakiintunut hieman yli sataan eräveikkoon.

Haagan Eräveikot tunnistat ruskeasta huivista ja ”Däng däng dägä dää!” -huudosta. Perinteinen mottomme on ”Ota löysin rantein!”. Tähtäämme laadukkaaseen ohjelmaan metsässä ja merellä, mutta pidämme tunnuslauseemme mukaisesti huolen siitä, että kaikilla on kivaa yhdessä.

Ohjelmamme koostuu viikoittaisista kokouksista partiokolollamme ja retkistä. Kun partiotaidot karttuvat, eräveikko pääsee mukaan leireille, purjehduksille, kaukovaelluksille ja jopa ulkomaanmatkoille.

Kokoukset kestävät partiolaisen iästä riippuen tunnista puoleentoista. Nuorimmissa ikäkausissa ohjelma tapahtuu noin tusinan kokoisissa ryhmissä eli laumoissa tai joukkueissa ja yläasteikäisestä alkaen pienemmissä vartioissa.

Viikonloppuisin järjestettävillä retkillä kokeillaan kokouksissa opittuja taitoja. Retkiä järjestetään lippukuntamme kämpälle, kurssikeskuksiin tai kansallispuistoihin. Vaihtelua tuovat päiväretket, vaellukset, talvileirit, purjehdukset ja huipennuksena 5–7 päivän mittainen kesäleiri.

Toimintamme mahdollistaa lukuisat yhteistyökumppanit. Toimintamme suuntaa määrittää 75-juhlavuonna koottu ja vuoteen 2022 ulottuva visiomme ”Kotona korvessa, himassa veneessä” ja lippukunnan strategia, jonka voit lukea tästä.