Tilat

Haagan Pappilantien Kolo

Huopalahden juna-aseman vieressä sijaitseva kolomme on Huopalahden seurakunnan lippukunnalle tarjoama kellaritila. Kolomme sopii mainiosti partiokäyttöön ja monikymmenvuotisen käyttöaikansa ansiosta partiokädenjälki näkyy monessapaikassa: seinät on paneloitu petsatulla karkealla laudalla sekä veisto- ja käsityönnäytteillä, viireillä, huiveilla ja muilla aikaansaannoksilla. Huonekalut ovat lähes täysin puusta ja kaikki väritys on hyvin maanläheistä. Kellaritila on jaettu eteiseen, isoon huoneeseen, muutamaan pienempään huoneeseen sekä keittiöön ja wc:hen. Kolo on käytössä joka päivä ja hyvien tilojen ansiosta kolollemme on helppo kutsua vieraitakin. Tervetuloa!

Ison-Kairin Kämppä

Haagan Eräveikkojen kämppä sijaitsee Ison-Kairin rannalla, noin kymmenen kilometrin päässä Röykän keskustasta. Kämppä on jo perinteiseksi muodostunut vartion retkien kohde, jossa voidaan rentoutua nauttien upeasta suomalaisesta luonnosta.

kamppa.gif

Kämppärakennus on entinen hevostalli, joka on siirretty nykyiselle paikalleen 1960-luvulla. Rakennuksen kaksi osaa, ylä- ja alakerta, tarjoavat yösijan parillekymmenelle hengelle. Kämpän yläkerta remontoitiin perusteellisesti kesällä 1999, ja samassa yhteydessä korjattiin muitakin kämpässä havaittuja vikoja. Nuorennusleikkauksen kokeneena kämppämme on nyt entistäkin uljaammassa kunnossa vastaanottamaan retkiä ja satunnaisia käyntejä. Tämän lisäksi nukkumatilaa löytyy myös varastorakennuksesta.

Kämppämme on pyritty pitämään mahdollisimman partiomaisena, eivätkä sähkö- ja vesijohtoverkko siten ole koskaan kämppäämme saavuttaneet. Sähkön sijasta käytämme valaistuksessa, lämmityksessä ja ruoanlaitossa kaasupohjaisia järjestelmiä, jotka täyttävät kaikki tarpeet mainosti. Kämppärakennuksesta löytyy kylmimpien päivien varalle myös takka. Sen lämmönvarauskyvyssä on tosin vuorokauden viive, mistä johtuen sitä käytetään useimmiten lähinnä makkaran paistoon ja tunnelmaa luomaan.

sauna.gif

Mikäli kylmä pääsee yllättämään, voi aina käydä rantasaunassa lämmittelemässä. Kämppärakennuksen vierestä löytyy ikioma rantasaunamme, joka on rakennettu vuonna 1983 Haagan Eräveikkojen vanhempainneuvoston avulla. Ennen tätäkin kämpällä on jo toki ollut sauna, joka on kuitenkin tiettävästi palanut kolmisenkymmentä vuotta sitten. Saunarakennuksessa on pieni pukuhuone sekä itse saunatila. Saunatilan lämmityksestä huolehtii puukiuas, jonka tehon voi kukin käydä vuorollaan kokeilemassa.

varasto.gif

Kämppärakennuksen lisäksi nukkumatilaa löytyy kämpän viereen 90-luvun alkuvuosina johtajien ja vanhempain voimin siirretyn ja kunnostetun varastorakennuksen yläkerrasta. Nukkumatilaa on kymmenelle ihmiselle, yläkerran lämmitys hoituu siirrettävällä kaasulämmittimellä. Varaston alakerta on pyhitetty työkalujen ja työmateriaalin varastointiin, ja pienellä penkomisella sieltä löytyy suurin osa tarvituista työkaluista.

Kysyttävää tiloista?

Ikävä kyllä emme voi vuokrasopimuksemme nojalla vuokrata kämppäämme. Sen sijaan, jos tarvitsette kämppäämme johonkin partiotapahtumaan jossa mekin voimme olla mukana, ottakaa rohkeasti yhteyttä! Lisäksi vanhat lippukuntalaiset on poikkeuksetta toivotettu tervetulleiksi saunomaan ja verestämään muistoja Ison-Kairin rannalle.