Sudenpennut kokoontuvat viikottain leikkimään ja koettamaan taitojaan laumassa, jota johtaa akela. Yhdessä toisten laumojen kanssa käydään retkillä metsässä. Aktiviteeteista eli toiminnasta ommellaan muistoksi kankaisia jälkiä paitaan. Itsenäisyyspäivänä uudet sudenpennut saavat partiohuivin.
Sudenpentujen toiminta on leikkiä, tarinoita ja seikkailua. Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta asioita, joita ei tietokonepelejä ahmimalla omaksuta. Uusien taitojen lisäksi sudenpentu oppii toimimaan ryhmässä ja sen eduksi.
Reilun tusinan vahvuista sudenpentulaumaa johtaa yksi tai useampi aikuinen akela. Viikottaisissa kokouksissa tehdään aktiviteetteja ja jälkiä ja jokaisen jäljen suoritettuaan sudenpentu saa paitaansa kankaisen merkin. Lisäksi sudenpennut pääsevät viikonloppuretkille, leireille ja muihin partiotapahtumiin, kuten sudenpentujen päiväkisoihin. Tarkoituksena on, että sudenpentu on mukana kaikessa laumansa toiminnassa.
Sudenpentujen toiminta on alkuun hyvinkin leikkivoittoista, mutta muuttuu ajan myötä vaativammaksi. Kokouksissa askarrellaan, pelataan pelejä, leikitään sisällä ja ulkona, tutustutaan eläimiin ja ihmisiin, opetellaan erätaitoja ja luonnossa liikkumista ja käydään tutustumassa erilaisiin kohteisiin. Ensimmäisen partiosyksyn huipentuma on viikonlopun kestävä yöretki ja tietysti sudenpentulupauksen antaminen itsenäisyyspäivänä. Sudenpentujen retkillä yövytään lämpimissä sisätiloissa, mikä onkin pienten kanssa välttämättömyys kylminä vuodenaikoina. Retkillä toimitaan paljon luonnossa ja tehdään kaikkea sellaista mistä kaupungissa ei voi monesti uneksiakaan.
Sudenpennut osallistuvat myös lippukunnan yhteisiin tapahtumiin kuten itsenäisyyspäivän juhlaan, joulujuhlaan, kevätnäyttelyyn ja – kaikkein tärkeimpänä – kesäleirille heinä–elokuussa. Partiokausi alkaa koulujen alkaessa ja kestää toukokuun loppuun. Koulujen loma-aikoina ei kokouksia pidetä.